Dansartiklar

Mina tio toppfavoriter

Nedanstående text får gärna kopieras helt eller delvis eller modifieras efter eget tycke och smak.

Jag uppmuntrar alla mina dansvänner att följa nedanstående exempel och lista sina tio främsta favoritdansband. Den som dansar mycket och ändå inte kan få ihop tio band på sin favoritlista bör måhända ta sig en funderare.

Att granska sig själv och sina vänner

I tjugo års tid har jag skrivit ner mina tankar och reflektioner efter varje dansarrangemang jag bevistat. Till en början var det endast korta noteringar på baksidan av orkesterkort som samlades i små album i min gamla trotjänare utefter vägarna, AKO291. Under åren har dock de korta noteringarna utvecklats till de dagböcker de är idag, en utveckling i såväl omfång och detaljrikedom som i språkbruk och omsorg.

Ett personligt jubileum

Ikväll inleds höstens stora dansweekend på OSD (Folkets Hus) i Östersund och på scen står inga mindre än Jannez, Shake och Perikles. För mig är detta en stor jubileumskväll, det är nämligen 100:e danskvällen för mig tillsammans med de härliga pågarna i Perikles. Drygt 20 år och 100 danskvällar tillsammans, det band som var de oslagbara kungarna på dansscenen när jag gjorde entré i den här världen.
Perikles
100 danskvällar tillsammans, LEJon gillar Perikles

För sänkt moms på dans - Rösta Pirat

Om man går på en konsert betalar man 6% moms, men om publiken går för att dansa till samma musik så är momssatsen 25%. Kulturpolitiken är en av Piratpartiets tre hörnstenar och givetvis kommer vi aktivt att arbeta för att "Oavsett vilken momsnivå vi ska ha ska den vara lika för likvärdiga kulturformer".

Kasta inte bort din röst i höst! Rösta Pirat; för kulturen, för kunskapen, och för det öppna demokratiska samhället!

Upprop: Sänkt moms på dansevenemang

Danssommaren är här...

...och SEM600 är åter sommardansutrustad!
Dansbacken 2010

Dans är bästa medicinen

Livet är inte alltid på topp utan ofta tyngs vi av större eller mindre krämpor av såväl fysisk som psykisk karaktär, något som ju är fullt normalt. På samma sätt som att krämpor är en naturlig del av livet så är det likaså naturligt att ha allehanda huskurer för att lindra dessa krämpor, vi har alla våra egna "mediciner", vår närmaste omgivning erbjuder ofta sina tips och råd, och dagligen bombarderas vi av information om nya supermetoder, nya piller, nya rön för bättre hälsa och välmående.

Jakten på den perfekta dansen

Utdrag ur dansdagbok från Sandviken 31/8 2007:

När jag som igår kväll på Sandviken har chansen att dansa med flera av de som jag genom åren haft några av mina allra största dansmässiga upplevelser tillsammans med så är det delade känslor som infinner sig, och här kommer vi in på ämnet "den perfekta dansen". Det är vid sådana här tillfällen som man inser hur mycket som har inverkan på om den där euforiskt perfekta danskänslan, dansorgasmen, skall infinna sig.

Dansorgasmen

Begreppet dansorgasm myntades av Anna Lindgren (probiotica) vid en dansmara för ett par år sedan. Ordet har sedan spritt sig i bloggvärlden, men någon exakt definition finns inte nedskriven så tolkningarna av dess innebörd varierar därför en hel del.

En dansorgasm är det där ultimata danstillståndet när allt bara stämmer, när man är två som tillsammans blir ett med dansen och kropparna exploderar i dansnjutning. Såsom ett extasiskt tillstånd påminner den således om den sexuella orgasmen, men det skall understrykas är de två är helt oberoende av varandra och man skall således inte dra för direkta paralleller dem emellan.

Det blir en sommar även i år

Inlägg i Jannez gästbok som svar på deras bud om att de ämnar försöka fortsätta spela.

LEJon filurar över dansnormer

Som ett inlägg i dansdebatten hos Danstanten så filurade jag idag lite kring normer på dansgolvet. Hela tråden kan läsas här, medan mitt inlägg löd som följer: