Nyhetsarkivet

Lejondans har tagit nästa steg

Du har kommit till d6.lejondans.com som numera inte längre är en aktiv webbplats. Denna inkarnation av Lejondans, byggd på Drupal 6, var aktiv åren 2009 till 2014, varefter den konverterats till en ny utgåva byggd på Drupal 7. Den nya sajten återfinns på adressen www.lejondans.com och allt gammal innehåll har överförts dit.

Välkommen till www.lejondans.com!

Ombyggnad pågår

Just nu genomför vi en stor ombyggnad av sajterna lejondans.com, dansaijemtland.se och aspåsnäset.se. Då samtliga dessa hämtar data från samma databas, lejondans.com, så innebär ombyggnationen vissa olägenheter såsom att dansprogrammen just nu inte är uppdaterade. Vi jobbar på allt vad vi kan och räknar med att ha allt på plats under vecka 15, dvs senast fredag 11 april.

Här kan du ladda ner fickprogram för sommaren 2014

Dagböcker 1997 webbifierade

Samtliga dansdagböcker från 1997 är nu webbifierade, dvs överförda från sin ursprungliga analoga form på orkesterkort.

Från 1997 minns jag väldigt väl vissa särskilda kvällar, som sommarmaran på Folkparken i Moliden, jubileumsdansen på Stromboli med Rogers, publikrekordet med Jannez i Hällesjö, danserna med Twilight respektive Access på Kårhuset i Luleå, och en fantastisk dansmara i Ö-vik. 1997 var ett bra dansår, ett behärskat men väldigt varierat år, en upptakt till de vildare dansåren som sedan skulle följa.

LEJONSSON säljer musikproppar

LEJONSSON är nu återförsäljare av musikproppar från Bellman & Symfon, hörselskydden som sänker volymen men bevarar känslan.

Dagböcker 1998 webbifierade

Samtliga dansdagböcker från 1998 är nu webbifierade, dvs överförda från sin ursprungliga analoga form på orkesterkort.

1998 var ett år då jag bröt ny mark på många olika håll med personliga debuter på ett flertal ställen som sedan kommit att tillhöra mina favoriter, Ånäsparken i Kovland, Bredsele Park i Kusfors, Hunge Folkets Hus, med flera. 1998 var också året då Vallsundsfärjan gjorde sin sista sommar, de klassiska färjeturerna till Sandvikens danskvällar var därmed över och vi avslutade Sandvikensommaren med en broinvigningsdans.

Gussjönoret återuppstår

Gussjönoret, ett av de mest populära dansställen som funnits i Västernorrland återuppstår i sommar efter några år av vila, ett anrikt dansställe med ett idylliskt läge vid vattnet där många väljer att ta ett dopp efter en trevlig danskväll. Gussjönoret ligger inom nära avstånd från Härnösand, Sundsvall, Kramfors och Sollefteå.

Dagböcker 1999 webbifierade

Samtliga dansdagböcker från 1999 är nu webbifierade, dvs överförda från sin ursprungliga analoga form på orkesterkort.

1999 var ett minnesvärt dansår med många stora upplevelser; första året jag dansade fler kvällar än årets antal veckor, samtidigt året då jag på grund av bruten lilltå tvingades till mitt hittills längsta dansuppehåll, året då vi åter dansade på Terrassen hemma i Boberg, året då jag på dans lärde mig att vika en plastpåse, och så vidare.

Dagböcker 2000 webbifierade

Samtliga dansdagböcker från 2000 är nu webbifierade, dvs överförda från sin ursprungliga analoga form på orkesterkort.

Ansiktslyftning

Idag har LEJONDANS.com fått sig en grafisk ansiktslyftning genom den nya logotypen som Janie anpassat och integrerat så snyggt i den nya header och den nya bakgrund som hon utformat. Logotypen med ett stilistiskt lejon i tribalmanér är gjord av Märit Jonsson Design och matchar profilen för LEJONSSON AB.

Jag bugar, bockar och tackar för ett i mina ögon utsökt arbete!

Serveringsbetygen definierade

Nu finns det förklarande definitioner för LEJONDANS nya serveringsbetyg.

Dansprogram uppdaterade

Bevakade dansbands och dansställens spelplaner har idag verifierats och uppdaterats.

Jämtlandsdanser hösten 2010

Dansprogram för hösten 2010 i Jämtland finns nu sammanställt. Aktuellt program hittar man ju givetvis bäst här på lejondans, men för den som vill skriva ut en kompakt version så kan detta program vara något att ha. Sprid det också gärna till era dansvänner!

Kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter finns nu att finna under LEJONDANS -> Kontakta LEJon.

Chapelle kompletterar Wizex på Fröjdholmen

Den 17 juli kompletterar Chapelle Wizex på Fröjdholmen i Oviken. Chapelle kommer spela 20.00-21.00 och 01.00-02.00 medan Wizex som planerat spelar 21.00-01.00. Chapelle gör några lanseringsspelningar i Jämtland i sommar, något som påbörjades på Sandviken med Date i maj och de kommer att dyka upp fler gånger senare i sommar.

Zlips på Fröjdholmen tis 15/6

Tisdag den 15/6 spelar Zlips på Fröjdholmen i Oviken, detta i samband med sommardansskolan. Tiderna är 20-24 och du väljer själv hur mycket du vill betala i entré.

Nytt upplägg

Allteftersom antalet dansställen och dansband som listas på LEJONDANS blivit fler så har listningarna under respektive rubrik blivit allt svårare att överskåda. Samtidigt är det så att det i var stund är många band och framförallt många dansställen som saknar aktuella danstillfällen (säsongseffekter), vilka således ofta är av mindre intresse.

Listningen under dansställen har därför nu fått ett nytt mer tekniskt avancerat upplägg där man kan välja om man vill se alla dansställen eller bara de "heta", dvs de med kommande danstillfällen inbokade.

Dansprogram uppdaterade

Samtliga bevakade dansbands och dansställens spelplaner har idag verifierats och uppdaterats, sommardansprogrammen är nu på plats och det är dags att börja filura på vilka danstillfällen det kan bli aktuellt att bevista under sommaren. Så mycket som lockar, så kort tid, sickna tacksamma problem man har!
Smile

Flytt av LEJONDANS.com

Efter att i drygt fem år ha huserat på Luleå Universitets Datorförenings webbserver så har LEJONDANS.com idag flyttat till ett nytt hem i cyberrymden. På ytan kommer man som besökare knappt att kunna se någon förändring, men direktlänkar kommer nu att bli korrekta ("www.lejondans.com/nnn..." istället för "www.ludd.ltu.se/~larsman/lejondans/nnn..."). Favoritikonen kommer nu också att synas och förhoppningsvis kommer sajten att överlag fungera bättre då webbservern hädanefter är under egen kontroll.

Voyage - Nytt band premiärspelar i Östersund

På lördag 17 april spelar Martinez på Folkets Hus i Östersund, en danskväll som undertecknad normalt skulle låta passera utan att ens tänka tanken att åka dit. Dock får de denna afton sällskap på scenen av ett nytt modernt band från Wilhelmina, Voyage. Dem kan vi nog förvänta oss att höra en del ifrån framöver, detta kan bli mycket intressant. Kanske läge för ett besök på Folkan på lördag, trots allt!

http://www.voyagemusic.se/

Dagböcker 2002 webbifierade

Samtliga dansdagböcker från 2002 är nu webbifierade, dvs överförda från sin ursprungliga analoga form på orkesterkort.

Artiklar på LEJONDANS

Nu finns en artikelsektion på LEJONDANS, man skulle väl också kunna kalla den en "blogg" för mitt orerande utöver det jag skriver i mina dansdagböcker. Just nu återfinns några gamla artiklar, men fler lär tillkomma nu när verktyget finns tillgängligt. Artiklarna hittar man här.

Dansprogram uppdaterade

Samtliga bevakade dansbands och dansställens spelplaner har idag verifierats och uppdaterats, de flesta sommardansprogrammen är nu på plats men små kompletteringar och justeringar kan ännu förväntas att ske.

Dagböcker 2001 webbifierade

Samtliga dansdagböcker från 2001 är nu webbifierade, dvs överförda från sin ursprungliga analoga form på orkesterkort.

Hudik FH i KK

Hudiksvalls Folkets Hus har gått i konkurs varför det just nu råder stor osäkerhet kring vad som händer med kommande danser. Scotts 13/3 är inställt, besked om vårens återstående danskvällar är utlovat inom den närmsta veckan.

Nyhetsflöden

Det finns nu två nyhetsflöden via vilka man kan prenumerera på nyheter från LEJONDANS.com.

Läs mer!

Dansprogram uppdaterade

Samtliga bevakade dansbands och dansställens spelplaner har idag verifierats och uppdaterats, sommardansprogrammen börjar nu bli alltmer kompletta men vissa luckor finns ännu som kommer att fyllas på allteftersom.

Kommentera nu!

Nu kan alla besökare kommentera på såväl nyhetsinlägg som dansdagböcker, välkomna att kommentera och ge gärna feedback på funktionen. Feedback kan ges i gästboksinlägg eller skickas i e-post till lars-erik@lejondans.com).

Dansdagböcker 2003 webbifierade

Samtliga dansdagböcker från 2003 är nu webbifierade, dvs överförda från sin ursprungliga analoga form på orkesterkort.

Statistik ok

Statistiksidan har legat nere sedan årsskiftet men nu är den åter uppdaterad.

Layoutfix

Lite smärre fix har gjorts på sidans layout, främst färgmodifieringar samt en liten justering av logotyp

Dansprogram uppdaterade

Samtliga bevakade dansbands och dansställens spelplaner har idag verifierats och uppdaterats, vårens program känns nu ganska kompletta. Sommardansprogrammen börjar även de trilla in men det är ännu stora luckor och den stora programuppdateringen inför sommaren kan förväntas ske först under mars månad.

Dansprogram uppdaterade

Samtliga bevakade dansbands och dansställens spelplaner har idag verifierats och uppdaterats. Noteras bör att många ännu saknar information om danstillfällen för våren 2010.

Dagböcker 2004 webbifierade

Samtliga dansdagböcker från 2005 är nu webbifierade, dvs överförda från sin ursprungliga analoga form på orkesterkort.

Dagbok Gävle äntligen författad

Nu har jag äntligen kommit till skott och författat en dagbok för nonstopdansen på Estraden i Gävle lördag 14 november.

21/11 Shake+Svänzons på Folkets Park i Sundsvall

Shake och Svänzons kommer att spela nonstop på Sundsvalls Folkets Park lördag 21/11 20-02.

Shake 21/11 utgår

Det blir ingen dans till Shake i Bergeforsen lördag 21/11, danstillställningen är inställd!

RSS-flöde

Men kan nu prenumerera på nyheter och dansdagböcker från lejondans, flödet har adressen:
http://rss.lejondans.com, eller
http://www.lejondans.com/rss.xml

Dagböcker 2005 överförda från gamla LEJONDANS

Samtliga dansdagböcker från 2005 är nu överförda från gamla LEJONDANS.

Årsdagböcker

Under rubriken "Årsdagböcker" (underval till Dansdagböcker) kan man nu läsa kompletta årsdagböcker, dvs samtliga årets dagböcker för valt år presenteras på en sida.

Dagböcker 2006 överförda från gamla LEJONDANS

Samtliga dansdagböcker från 2006 är nu överförda från gamla LEJONDANS. Alla dansår har sina särskilt utmärkande minnen, men 2006 var verkligen ett mycket speciellt år. Det var första året som jag i vuxen ålder huvudsakligen bodde med Östersund som hemmaplan. Det var året då mina kära dansbandsfavoriter Boogart beslutade sig för att avrunda och tacka för sig. Det var året då jag mötte stor kärlek som tyvärr inte var menad att vara. Det var året då jag slutligen efter 12 år i Luleå definitivt bröt upp och flyttade hem på riktigt.

Dansprogram uppdaterade

Samtliga bevakade dansställens spelplaner har idag verifierats och uppdaterats. Tuppens i Bollnäs har lagts till som bevakat dansställe.

Kommenteratblock

Nu finns ett block längst ner på högra panelen som listar senaste kommentarerna.

Nyhetsfunktion

En nyhetsfunktion finns nu för publicering av nyheter på LEJONDANS. På förstasidan visas ett block som listar de senaste fem nyheterna, samt en länk till nyhetsarkivet. Nyhetsarkivet kan även nås via länk under menyvalet LEJONDANS.

Statistiksidan komplett

Statistiksidan är nu komplett med statistik för alla övriga (gamla) dansband. Statistiksidan är än så länge en statisk sida eftersom huvuddelen av underlaget för denna information inte finns i databasen. Först när alla gamla dansdagböcker lagts in så kan den här typen av information automatgenereras utifrån databasmaterialet.

Dansprogram uppdaterade

Samtliga dansbands spelplaner har idag verifierats och uppdaterats.

Jättendal 2010

Dansprogram för Älvstagården i Jättendal sommaren 2010 är nu inlagt.

Nya foton

Lite nya foton från sommaren har tillkommit i fotoarkivet ("Dansdagböcker"->"Dansfoton")